İzleyiciler

Adsense 3

Instagram

29 Ocak 2013 Salı

THE BALM FONDÖTEN


Bir önceki yazımda Gratis'den aldığım The Balm Göz Makyajı Temizleyicisini anlatmıştım. Aynı gün bu fondöteni de sepetime attım ;) Ben The Balm'ın tarzını ambalaj açısından eğlenceli konsepti ile Benefit'e çok benzetiyorum. Bu neşeli ambalajın içinde de fondöten gizli ;)
Sıvı fondötenleri tercih etsem de zamanında Maybelline köpük fondöteni Dream Matte Mousse nin yeri bende başkadır. Kapatıcılığı da iyi sayılırdı ama sonra sıvı fondöten kullanmaya geçince Maybelline in de pabucu dama atılmış oldu.
The Balm köpük fondöten sayılmaz daha katı pata krem fondöten diyebilim. Fiyatı %50 indirimli olunca alıp denemek istedim.
The Balm ürünleri yapısında paraben içermiyor bu da bence artı bir özellik katıyor bu markaya.


Kutusu plastik ve çevrilerek kapağı açılıyor. Çantanızda taşımanız için ideal çünkü çevrilerek açıldığı için çanta içine dökülme, saçılma olasılığı yok. İçinden bir de yumuşacık parmaklarınızla çok rahat tutup hareket edeceğiniz bir sünger çıkıyor. Süngerle sürmem diyorsanız fondöten fırçasıyla da kullanabileceğiniz bir ürün. Benim aldığım renk light/medium.


Fotoğraftan da anlayacağınız gibi benimki ortadan ikiye yarılmış çıktı ama çok da önemli değil. Allık falan olsa  bu kadar sakin karşılamazdım tabi. Dışı çok sert geldi bana ama süngeri sürdükçe biraz daha yumuşasa da genel anlamda diğer kullandığım bu tarz fondötenlere göre biraz sert. Ben ilk denemem de süngerle kullandım. Bir diğer denemeyi fondöten fırçası ile yapacağım.


Gelelim sonuca; benim gözenek sorunu yaşayan bir cildim var çevremdekiler kullandığım ürünlerin etkisiyle olacak ki gözeneklerimin küçülüp azaldığını söylese de hala sorun olarak yer kaplıyorlar :) The Balm Fondöten burnumun üzerindeki gözeneklerimi kapamada başarılı oldu çünkü oradaki gözeneklerim daha sıkı ve küçük ama yan taraftakiler yani yanak kısmındakiler aşağıdaki fotoğraftaki gibiler. Onları kapatmada pek başarılı olamadı ne yazik ki. Sizinde az bir şey gözenek probleminiz varsa size bu ürünü önerebilirim çünkü fiyatına da bakarsak %50 indirimle 19 Tl ye aldım yanlış hatırlamıyorsam işinizi görebilir ama benim gibi gözenek sorununuz büyükse ihtiyacınızı karşılayabileceğinizi sanmıyorum.

 Gözeneklerimin Normal Hali

Gözeneklerimin The Balm Fondöten Sürümünden Sonraki Hali

5 yorum:

  1. ben de bu ürünün concealer ını kullanıyorum ama likit concaelar lar daha kolay geldi bunu kullandıktan sonra sanırım fondoteni de öyle olsa gerek yayması biraz zahmetli çünkü :S

    YanıtlaSil
  2. gözeneklerin için neler yapıyosun v-cnm aynı sorun bende de var :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cildimi sabah akşam gözenek sıkılaştırıcı yıkama jeli ile yıkıyorum daha sonra yine tonik ve nemlendirici uyguluyorum nemlendiricinin üstüne de gözenek sıkılaştırıcı serum uyguluyorum. Arada tabi sürekli yapamadığım oluyor ama yapmak gerek. Akşamları kesin yapıyorum da bazen sabahları vakit olmuyor.

      Sil
  3. Mimlendin :) Bloguma bakabilirsin

    YanıtlaSil

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13