İzleyiciler

Adsense 3

Instagram

2 Ocak 2017 Pazartesi

Paris Günlüğü - Paris'e Gidince Yapılması Gerekenler

 Eiffel Tower
Eiffel Tower

Herkese merhaba :)
Bugün bir değişiklik olsun dedim ve gezi yazısı yazmaya karar verdim. Bol fotoğraflı bir yazı sizleri bekliyor şimdiden söyleyeyim. Neden bilmiyorum ama Eiffel Kulesine ilgi ve alakamla başladı benim hayranlığım. Bir süre uzaktan sevdim hem Eiffel'i hem de Paris'i. Sonrasında Paris ve Eiffel'li ürünler satın almaya başladım. Benim hayranlığımı bilen yakınlarım bu sefer gördükleri Paris'li ve Eiffel'li ürünleri çok seveceğimi bildikleri için hediye olarak almaya başladılar. Bu şekilde Paris'i gidip görmeden minik belki de çok minik olmayan bir koleksiyona dönüştü benim hayranlığım. 

Yaklaşık 1,5 sene önce de uzaktan hayran olduğum bu şehir ile bizzat gidip tanıştık ve sonuç şehirden daha ayrılmadan tekrar ne zaman gelebilirim hesabımı yapmak oldu :)

Paris'e gidince neleri yapmak gerekir derseniz buyrun yazıma :)

1. Eiffel Kulesine Gidip Kuleye Çıkmak

Paris Eiffel
Eiffel Tower

Gündüzü kadar gecesi de güzel olan Paris'e hayran kalmak için bir neden arıyorsanız Eiffel Kulesinde ki manzara sizi bekliyor. Ben gündüz çıkma fırsatını buldum ama ikinci gidişimde kesin gece çıkış yapacağım. Şehri baştan sona ayıran Seine Nehri, köprüler, yeni şehir, eski şehir, saray ve müzeler sizi gerçekten büyüleyecek.  Ben en tepesine kadar çıkmadım ama bu yükseklik bile benim için yeterli oldu. Aşksın sen Paris :)

Paris
Eiffel Tower



Gece Eiffel'in ışık oyunları sizi büyüleyecek. Gecesini ayrı bir yazı ile anlatabilirim çok bir şey yazmayım dedim :)
Paris
Eiffel Tower

2. Sacre Coeur Bazilikası

Benim yapısına, ihtişamına ve manzarasına hayran kaldığım bir başka yer ise Sacre Coeur Bazilikası... 

Uzun merdivenlerden Bazilika'ya çıktıktan sonra sizi güzel bir manzara bekliyor ama yetmediyse benim tavsiyem içine girip yukarı çıkmanız. Yükseklik ve dar kapalı alan korkunuz varsa tavsiye etmem çünkü yukarı çıkmanız için iki kişinin yan yana zor geçtiği darlıkta olan ve dönen merdivenler sizi bekliyor. 

Sacre Coeur
Sacre Coeur Bazilikası

Dişinizi sıkarsanız yukarıdan aşağı inmek istemezsiniz o kadarını söyleyeyim. Fotoğrafta görülen en üstteki kubbede seyir terası var Eiffel Kulesine bir de oradan bakın derim.


Sacre Coeur
Sacre Coeur Bazilikası

Şehrin kalabalığı sizi yorsa görüntü yine de büyülüyor insanı. Tarih kokan ortam tam tarih severlere göre.

Sacre Coeur
Sacre Coeur Bazilikası

3. Disneyland Paris

Hepimiz bir zamanlar çocuktuk ve içimizde hala bir çocuk yaşıyor bence. Çocuklar kadar mimarisi, eğlencesi, renkli dünyası ve çocukluk anıları yaşatma sebebiyle Disneyland Paris büyüklerin de uğrak yeri.

Park iki bölümden oluşuyor. Disneyland Park ve Walt Disney Studios Park
Filmleri nasıl çekildiğini merak ediyorsanız size Studio kısmını tavsiye ediyorum. Patlayan, uçan ve yanan arabalar, çarpıcı sahneler hepsi nasıl çekiliyorsa bir göz atıyorsunuz bu gösteri ile.

Disneyland
Disneyland Paris

Walt Disney 'in meşhur Masal Kulesi sizi büyüleyecek ve mutlaka fotoğraf çekmek isteyeceksiniz. Sanırım çocuk olsam hayaller kurmadan duramazdım bu manzara karşısında.

Disneyland
Disneyland Paris


Akşamüstü belli bir saatte bütün Walt Disney karakterleri geçit yapıyor. Müzik eşliğinde hepsini yakından görüyorsunuz. El sallıyorsunuz daha neler neler :)

Disneyland Paris
Disneyland Paris


O kadar gerçekçi ve güzeller ki hayran kalıyorsunuz bir kez daha. Renkler, süslemeler, kalite her şey harika. Keşke dünya'da böyle olsa gerçek yaşam bu olsa diye düşünüyorsunuz ve buradan hiç ayrılmak istemiyorsunuz.

Disneyland Paris
Disneyland Paris

Geçit töreni bayağı bir sürüyor. İnsanlar saatinden çok önce yerlerini alıyorlar. Yol boyunca insanlar dizildikleri için yer bulmak sorun olmuyor ama kafalardan göremem aradan bakmak istemem derseniz ön sıralara biraz önce geçin derim.

Disneyland Paris
Disneyland Paris

Gece sanırım 10 civarı bir de havai fişek gösterisi oluyor. Onu da kaçırmayın derim ben kaçırdım :)
Park kısmından birbirinden heyecanlı şeyler sizi bekliyor. Ben bir kaç şeye binebildim ama korkusuzsanız hepsi güzel ;)

4.  Moulin Rouge

Fransızların herkes tarafından bilinen bir sembolüdür Moulin Rouge. İçeride yetişkinler için show ve eğlenceler mevcut. İçine girmeseniz bile ortamına mutlaka gidin derim.

Moulin Rouge
Moulin Rouge


5. Notre Dame Katedrali
Seine nehrinin kenarından bulunan ve gothic yapısı ile sizi büyüleyen bir yapı olan Notre Dame Katedrali yine ihtişamı ile sizi büyüleyecek. Önündeki uzun kuyruklar sizi korkutmuyorsa mutlaka içine de girin derim. Ben dıştan görebildim. Kısıtlı zamanda gidince mecburen zamanı daha iyi kullanmak gerekiyor.

Notre Dame
Notre Dame Katedrali

Bulunduğu yer aslında bir ada köprüler sayesinde bağlantı sağlanıyor. Ayrıca çok yakınında bir metro durağı da mevcut. Ulaşım çok kolay. Yürüyerek uzaklaşırken bile görüntüsü sizi büyülemeye yetiyor.


Notre Dame
Notre Dame Katedrali


6. Louvre Müzesi

Paris denilince ilk akla gelen yerlerden biri de Louvre Müzesi. İçinde Leonardo Da Vinci'nin meşhur tablosu Mona Lisa mevcut. Eğer müze gezmeyi seviyorsanız 1 günde bu müzeyi hakkını vererek gezmeniz mümkün. 7 Bölümden oluşan müze Dünya'da en çok ziyaret edilen müze ünvanını taşıyor. Resim, heykel, doğu sanatları, Mısır sanatları, Yunan sanatları, sanat eserleri, desen içindeki bölümler. İsterseniz bir kaç bölüme de girmeniz mümkün. Önceden bilet almanız daha avantajlı olabilir. Ayrıca birden çok kapısı var. Ana giriş çok yoğun olduğundan daha az popüler olan kapılardan girmeniz daha kolay.

Louvre Müzesi
Louvre Müzesi



Ben buraya kadar geldiğim halde içini gezemedim. İkinci gidişimde Louvre müzesi ilk sırada :)


Louvre Müzesi
Louvre Müzesi

7. Steakhouse a Gidin

Damak tadı sizin için önemliyse Paris'e gidince mutlaka steak yemelisiniz. Çeşit çeşit fiyatlarda restaurantlar mevcut. Cadde üstündekiler ve özellikle Champs-Elysees dekiler en pahalı olanlar ama paralel yollarda olanlar daha uygun. Daha önce giden
kişilerden tavsiye alıp denerseniz daha rahat edersiniz. Sipariş verirken hemen pişirme seviyesini soruyorlar 
en çok bunu sevdim :)



Steak House


8. Concorde Meydanı

Champs-Elysees nin başında yer alan kocaman meydan Fransa'nın ikinci büyük meydanıdır. Bu meydan bir çok
idama da tanıklık etmiştir. Fransız devrimi sırasında Giyotinle bir çok kişi idam edilmiştir. Metro ile bu meydana gelip Champs -Elysees e doğru yürümek pek keyifli oluyor.


Concorde Meydanı
Concorde Meydanı


9. Champs - Elysees (Şanzelize)

Paris'in meşhur caddesi. Üzerinde pahalı markaların mağazaları, cafeler ve restaurantlar var. Caddenin bir ucundan bakınca diğer ucundaki Zafer Takı'nı görüyorsunuz. Arabaların yoğunluğunun olduğu bir cadde. Mağazaların başladığı yere gelmeden önceki kısımda yan tarafta park mevcut ama toprak zeminli bir yer olması beni açıkçası hayal kırıklığına uğrattı. Çünkü gerçekten feci toz kalkan bir yer. Bu bölüm bitince de ünlü markalar bizi karşılıyor.





Champs - Elysees
Champs - Elysees
En çok ilgi gören yerlerden biri de Abercrombie&Fitch mağazasının önü. Özellikle gençler pek bir meraklılar burada fotoğraf çektirmeye.

Champs - Elysees
Champs - Elysees


10. Zafer Takı

Aslında burası bir anıt. Üzerinde bir seyir terası mevcut. Şehre buradan da bakabilirsiniz. 1. Dünya Savaşında ölen Fransız askerler için bir mezar bulunmaktadır. Şehir için gerçekten anlamı büyük bir yapı. Aynı zamanda gerçekten de gösterişli bir simge. 

Zafer Takı
Zafer Takı

11. Montmartre Tepesi

Ressamlar Tepesi, Aşıklar Tepesi olarak da anılan bu bölge Sacre Coure ziyaretinizden sonra sizin ruhunuzu dinlendirecek bir yer. Burada bir çok ressam insanların kara kalem portrelerini ve karikatürlerini yapıyor. 

Montmartre Tepesi
Montmartre Tepesi

Ressamlara ilgi çok fazla. Siz de hatıra olarak kalsın derseniz yan yana duran ressamlardan birini seçip portrenizi yaptırabilirsiniz.

Montmartre
Montmartre Tepesi

Bölgede bir sürü cafe ve restaurant da mevcut. Dokusu ile benim sevdiğim bir yer oldu. 

Montmartre
Montmartre Tepesi

12. Soğan Çorbası

Yemek seçen biri olarak Soğan çorbasına ön yargılı olarak Paris'e gitmiştim ama oraya kadar gelmişken denemeden olmazdı. Beklediğimde çok çok daha lezzetli bu çorbayı size de mutlaka tavsiye ederim. Biz Montmartre tepesinde bir restaurantta yedik. Dışardan bakınca salaş bir yer gibiydi ama aslında bayağı bilinen ve tutulan bir yer olduğunu içeri girince anladık. İnsan bazen tesadüfen böyle yerler de keşfediyor.

onion soup
Soğan Çorbası 


13. Pont Des Arts Köprüsüne aşkınızla kilit asın

Paris'teki Seine Nehri üzerindeki en meşhur köprülerden biri olan Pont Des Arts köprüsü aşıkların aşklarını ölümsüzleştirmek üzere köprüye astıkları asma kilitler yüzünden aşk köprüsü olarak da biliniyor. Biz gittiğimizde kilit asacak yer yoktu ama duyduğuma göre bu kilitler köprüye zarar verdiği için kaldırılmış.

Aşıklar Köprüsü
Pont Des Arts

14. Pantheon 

Victor Hugo, Marie Cruie, Voltaire, Jean Jacques Rousseau gibi ünlü kişilerin mezarlarının bulunduğu anıt mezarda aynı zamanda fizikçi Leon Foucault ın Foucault sarkacı da mevcut. 

Pantheon
Pantheon

15. Lüksemburg Bahçeleri

Biraz nefes almak isterseniz uğrayacağınız yer tam da burası :) Şehrin gürültüsünden nispeten uzak ama bir o kadar şehrin göbeğinde kocaman bir park Lüksemburg Bahçeleri. İnsanların çimlerde keyif yapıp güzel havanın tadını çıkardıkları yemyeşil bir yer. 

Lüksemburg Bahçeleri
Lüksemburg Bahçeleri

16. Laduree Macaron Cenneti

Siz de benim gibi bir macaron severseniz macaronu yerinde yemeniz gerekir. Macaron harici içeride başka şeylerde mevcut ama macaronların çeşidi çok fazla. Kapıdan sırayla içeri alıyorlar ve genelde her zaman kuyruk var. 

Laduree
Laduree

17. Metroya Binin 

Metro Paris'te gerçekten çok fazla kullanılan bir ulaşım. Biraz karışık ama yönergeleri iyi takip ederseniz kaybolmadan istediğiniz yere gidersiniz ;) 

18. Paris Sokaklarında Kaybolun

Çok zevkli gerçekten. Değişik yerler keşfedeceğinizden emin olabilirsiniz.


19. III. Alexandre Köprüsü

Seine Nehrinin kıyısında yürüyün dememe gerek yok çünkü yapacağınızdan eminim. Karşınıza III. Alexandre köprüsü çıkınca heykelleri incelemek için mola vereceğiniz bir durak olacak burası. Gerçekten heykeller çok göz alıcı. 

III. Alexandre Köprüsü


20. Çevrimdışı Harita

Paris'e gitmeden önce kesinlikle akıllı telefonlarınıza internete gereksinim duymadan çevrimdışı çalışan harita applicationı ekleyin ve Paris şehir haritasını indirin. size çok büyük kolaylık sağlayacaktır ulaşım ve zaman açısından.

Biz 3 gece kaldık Paris'te ve şehrin bir kısmını metro ile ulaşım sağlayarak ama büyük bir kısmını ise yürüyerek gezdik. Günde 14-15 km yol yürüdüğümüzü söyleyebilirim. Paris bence en güzel böyle geziliyor. Tabi dokusunu şehri yaşayalım derken, Orsay, Louvre ya da Notre Dame giremediğimiz yerler arasında oldu. Onun için 3 gün yetmez tabi Paris için. İkinci gidişimde gideceğim duraklar belli ve süre daha uzun olacak :)

Ayrıntılı olarak yazı şeklinde yazmamı istediğiniz yerler varsa lütfen yorum bırakın. Kabaca alatmaya çalıştım ve detaya çok giremedim. Yorumlarınızı bekliyorum :)













3 yorum:

  1. gitmek istediğim yerlerden birisi paris :)

    YanıtlaSil
  2. paris en çok görmek istediğim yerlerden biri umarım gidebilirim harika anlatmışsın..

    YanıtlaSil
  3. Geçtiğimiz yaz Paris seyahatimiz 15 Temmuz'a takılıp iptal oldu.Umarım bu yaz gidip görme şansı bulabilirim ;)

    YanıtlaSil

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13