İzleyiciler

Adsense 3

Instagram

24 Nisan 2017 Pazartesi

Uluslararası Çikolata Festivali


Herkese merhaba :) Haftasonu Cuma da dahil hep etkinlik festival gezdim durdum. Bunlardan biri de bayadır beklediğim ve çok merak ettiğim Sirkeci Tren Garı'nda yapılan Uluslararası Çikolata Festivali oldu. Uluslararası Çikolata Festivali için son tarih 20- 23  Nisandı. Son deme sebebim şöyle bir kaç kere tarih değiştirdiler. Önce Aralık dediler sonra Şubat en son Nisan lafını duydum acaba yine iptal olur mu derken Uluslararası Çikolata Festivali gerçekleşti ve bitti bile. Gitmediyseniz merak ediyorsanız ya da gittiniz ve sizin gibi düşünenler var mı diye sorguluyorsanız mutlaka yazımı okuyun.



Uluslararası Çikolata Festivali Sirkeci Tren Garı'nda 20-23 Nisan da gerçekleşti. Biz eşimle 22 Nisan Cumartesi Günü gittik. Daha önce Ekim ayında Küçük Çiftlik Parkında gerçekleşen Kahve Festivalini kaçırdığımız ve çok da güzel olduğunu giden herkesten duyduğumuz için Çikolata Festivalinin tarihlerini sıkı takip edip 22 Nisan Günü de orada bulunduk. Bilet gişeden alırız dedik ve uzun kuyruğa girdik. 


Biletler 38 tl. Biletix tarafından satılıyor. Kuyrukta araya kaynak olanları söylememe gerek yok. Açıkcası düzenli sıra olacak bir sıra yapmamışlar. Bazı insanlar için de kaynak olayına çanak tutuyor bu durum.


Programa bakmadık çok aslında ama atölyeler vardı söyleşiler vardı. Kahve festivalinde çeşitli yöntemlerle demlenen filtre kahveleri tadan arkadaşlarımı duyunca çikolata festivalinden ne bekler bir Ebru :) Tabi ki farklı memleketten gelen çikolataları tadabilmek. 



Alan çok dar Sirkeci Tren Garı'nı bilenler bilir vagonlara binebilmemiz için koridorlar daha doğrusu yollar vardır işte en soldaki yolu bu festival için ayırmışlar. Ortaya da standları kurmuşlar bu yolda iki koridora bölünmüş.  


Ücretsiz Tadımlar Sınırlı Sayıdadır yazısını okuduysanız şaşırmayın. Açıkcası bu durum beni hiç tatmin etmedi sonra festivalden de ayrılırken yine tatmin olmadığıma emin oldum.
Çünkü en başta Nescafe markası bir kahve makinesini tanıtıyordu ve hem tanıtıp hem de kahve makinesi satış kahve tattırdıkları için deli bir sıra vardı. Tam sıra bize geldi sol yanda bir teyze belirdi. Kahve mi veriyorsunuz diyor. Kızcağız sıra sizde galiba dedi evet dedim. Sonra dayanamadım burada sıra var arkaya geçmeniz gerekiyor dedim. Sağdan benim yaşlarımda bir bayan belirdi kızıymış annem sırada ya dedi. Allahım sen sabır ver. En uyuz olduğum şey böyle uyanıklık yapan insanlar ve hep de bana denk gelir ben de çenemi hiç bir zaman tutamam kesin bir laf ederim. Dedim biraz önce geldi sıraya girmedi. Teyze boş boş bakıyor ama belli ki uyuz oldu benim söylememe. Kız peki o zaman dedi ve gitti. Teyze inatla durdu biz kahvemizi aldık ama teyze ne oldu bilmiyorum. 
Neyse sonra Nescafe nin orada, bildiğimiz markette satılan kare çikolataları bölmüşler ikram için hazırlamışlardı ama onu tatsam ne olacak er markette olan marka. Maşa koymuşlar peçete var bizim insanımız klasik avuçlama yoluyla hayatına devam ediyor ne yazık ki!

Yan tarafında Damak çikolata yine bildiğimiz kare çikolataları ikram ediyordu bölmüş halde. Bir de içeri de Lint vardı o ikramda bulunuyordu. Nescafe ve Mehmet Efendi kahvesini de ikram olarak içmem haricinde diğer bütün çikolatalar tattırmadığı gibi parayla satış yapıyorlardı sadece. 
Pardon ben 38 tl verdim bilet aldım. Damak çikolatasından 1/18 kare tadabilmek için mi? Ben marketten gidip alabiliyorum zaten festivalsin bana bir şeyler kat, tadı damağımda kalacak çikolatalar tadayım ki para verip alayım standlardan. Bir kaç butik çikolatacı vardı. Kalabalık ama millet meraktan gelmiş ve dediğim gibi avuçlayacak çikolataları peçeteye doldurup evde yeme umuduyla...
Benim için sönük mü sönük ve hayal kırıklığı dolu bir çikolata festivaliydi. Seneye bu şekilde olursa bence hayatta yapamazlar katılım pek olmaz ayrıca neden 3 kere tarih değiştirdiklerini de tahmin ediyorum. 


Vagonlar arasında kahvemi yudumlarken şu trenlere Üniversite zamanımda yetişmek için arkadaşlarımla nasıl koştuğumuzu hatırladım.


Böyle sanatsal çikolataların olduğu bir stand vardı. O hoşuma gitti. Ama bu tarz olan yer de tek burasıydı. Benim favorim Galata Kulesi tabi ki :)


Kuru Kahveci Mehmet Efendi  Porselen fincanlarda Türk Kahvesi ikram ediyordu. Bir de Hatıra Fotoğrafı çektirmek için vagonun dışını kaplamışlar. Fotoğrafçı da var. Sizi çekiyor ve hemen çıktısını size veriyor. Mesela bu festivale çok uygun değil mi? Demek istediğim keşke bütün katılımcılar Kuru Kahveci Mehmet Efendi gibi bir farklılık bir şey yapsalardı da insanları doyuma ulaştırsalardı manen.


Butik çikolatacılar, bildiğimiz markalar harici bir de böyle kermes gibi farklı farklı alakası olmayan katılımcılar da vardı. Üstteki fotoğraftakiler çok hoşuma gitti. Sanırım mandalina ya da portakal kurusu gibi birşey.


Bir de ahşap rozetler vardı 10 tl adedi onlar da hoşuma gitti. Ben çikolata festivaline gitmiştim di mi ama olsun.

Uzun lafın kısası:
Tadımlıkların 2-3 yerde olması. 
Çikolatadan çok kahve içmem. 
Bildiğim markaları market haricinde görmem artık bana ne kattıysa siz düşünün. :)

Siz ne düşünüyorsunuz Uluslararası Çikolata Festivali? Gittiniz mi beğendiniz mi?











4 yorum:

  1. gitmeyi düşünüyordum iyi ki gitmemişim

    YanıtlaSil
  2. gitmedim de pek de gitmeye değmeyecekmiş galiba.. böyle uyanık insanlara sinir oluyorum markette tuvalette her yerde öne geçmeye çalışıyorlar..

    YanıtlaSil
  3. bende gittim fakat açıkçası umduğumu bulamadım ve yarım saat bile durabildim diyebilirm :)

    YanıtlaSil
  4. Yorum için cok tesekkurler, yeni bir festival olmasi ve reklamlarinda sorularimiza cevap bulamadigimiz icin yaziniz aciklayici oldu. Ilk defa haberdar oldugum festivaldi merak esiyorudm ki buyuk hayallere kapilmamam gerektigini anladim

    YanıtlaSil

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13