İzleyiciler

Adsense 3

Instagram

21 Kasım 2018 Çarşamba

Mekan Közde Döner Tadım Etkinliği


Pazar Günü Sevgili İlknur'un Dünyası blogunun sahibesi İlknur'un daveti ile İstanbul Üsküdar Bulgurlu'da bulunan Mekan Közde Döner'de tadım etkinliğindeydim. Ben döneri severim ama hem közde hem de yaprak döner olunca nasıl bir lezzet oluyor anlatamam size.



Öncelikle mekanın ulaşımı çok kolay. Libadiye Caddesinden yukarı doğru çıkarken sağda benzinci vardır hemen oradan sağa dönünce caddenin girişinde biraz ilerde kalıyor. Minibüsler, otobüsler oradan geçtiği gibi yine 1 dakika mesafede de Bulgurlu Metro istasyonu mevcut. Yani ulaşım çok kolay. Mekan Közde Döner bugüne kadar lezzeti ile bir çok gurmenin ve ünlünün uğrak yeri olmuş bir yer. Dekorasyonundaki otantikliğe ben bayıldım. 


Gelelim şu meşhur közde dönere :) Közde pişen her şey hem çok lezzetlidir hem de daha sağlıklıdır. Mekanın sahibi Sinan Bey gerçekten işini çok iyi bilen titiz bir insan. Damak tadına da çok güveniyor. Döner közde piştiği gibi aynı zamanda içinde kıyma yok yani yaprak döner. Tranç et kullanılıyor ve biraz da kuzu döş katılarak yaprak dönerler hazırlanıyor. Bazı yerler kıyma ve kuyruk yağı da ekler ama kesinlikle Sinan Bey kullanmıyor. Lezzetinden de belli zaten. Balıkesir yöresinden etler temin ediliyor. Bizim damak tadımıza en çok uyan Balıkesir yöresinin etiymiş. 


Benim için dönerin yanında olmazsa olmaz şey Lavaştır. Lavaşlar ise yine becerikli ustaların elinden çıkıyor. Hamur açma makinesinde açılan hamur benim yastık ustaların ise rapata dediği aracı yardımı ile tandırın iç duvarına yapıştırılıyor. Ben ilk defa böyle bir şey gördüm ve çok ilgimi çekti açıkcası. Lavaş yüksek ateşi tandırın içinde alınca saniyeler içinde yemeğe hazır hale geliyor. 



Böyle sıcak sıcak lavaşlar dönerin yanında ve döneri beklerken atıştırmalık olarak gelen peynir ve tereyağı eşliğinde afiyetle yeniyor.



Tadım etkinliğimiz harika bir çorba ile başladı. Ayrıca şu tombik kırmızı biberlere de bayıldım. 


Yine çok sevdiğim bir şey var o da içli köfte hem de fıstıklı :)



Döner gerçekten çok güzel ve leziz. Her yerde döner ya da et yemem ama Mekan Közde Döner benim listeme çoktan eklendi.


Sinan Bey bir de bize Kudret-i Hünkar adına bir içecek ikram etti. Şerbet gibi ama öyle tatlı değil çünkü içinde şeker yerine kırmızı üzüm var bir de 26 çeşit baharat. Biz MasterChef ler gibi yudum yudum alarak baharatları bilmeye çalıştık ama ne zormuş ya sadece karanfil ve tarçın isimleri çıktı bizden :)) O kadar güzel ve lezzetli ki anlatamam inanın kaç bardak içtim saymadım.


Beyti de yine güzelse çok severek yiyeceğim bir yemektir. Mekan Közde Döner'de ise şahaneydi.




İskender her zaman aç tok yiyeceğim bir şeydir. Mekan Közde Döner'in iskenderi de çok çok güzel. Yağ olarak sadece tereyağı üzerinde gezdiriyorlar.



Tatlılar ise enfesti. Fıstıklı olanlara zaten dayanamıyorum ama hepsinin de tadına baktım. Künefe ile tatlılara başlayıp kabak tatlısı ile sonlandırdım. 


Yolunuz düşmese bile Bulgurlu taraflarına bir gün mutlaka döner yemeğe gidin derim.

Bulgurlu Caddesi No:120/1a
BULGURLU - ÜSKÜDAR İSTANBUL / TURKIYE
0(216) 486 38 38
0(216) 496 38 38
WhatsApp Sipariş Hattı
0 544 2163526

1 yorum:

  1. her şey çok güzel gelemediğime çok üzüldüm ama instagramdan takip ettim..

    YanıtlaSil

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13