İzleyiciler

Adsense 3

Instagram

24 Nisan 2020 Cuma

Dalgona Kahve Tarifi





Bu aralar her zamankinden daha fazla gündemi takip edince Dalgona Kahve benim de radarıma girdi ve ilk fırsatta denedim. French Press ve Filtre kahve içen biri olarak uzun bir süredir eve granül kahve almamıştık o yüzden deneme sürem biraz uzadı bu uzama da merakımı arttırdı :)
O zaman gelsin Dalgona Kahve Tarifi...




Dalgona Kahve Tarifi
Dalgona Kahve Tarifi

Öncelikle Dalgona Kahve Güney Kore'e ait bir lezzet ve farklı çeşitleri var. Son zamanlarda TikTok uygulaması ile bu kadar bilinir hale gelmiş. Yani aslında hep varmış. Uygulamaların gücü diyorum. Şimdi alakasız olacak aklıma geldi bir de 'Oh Na Na Na" şarkısı ile bir challenge başladı. O da bunun gibi bir şey. 

Malzemeler az ve öz :) Granül kahve, Su, şeker ve süt.
Size 2 kişilik benim ölçülerimi veriyorum hemen.


Dalgona Kahve Tarifi
Dalgona Kahve Tarifi

2 Çorba Kaşığı Granül Kahve (silme)
2 Çorba Kaşığı toz şeker (silme)
2 çorba kaşığı oda sıcaklığında su
Bardağınızın büyüklüğüne göre yarıya kadar doldurulmuş sıcak ya da soğuk süt.

Ben soğuk süt kullandım. Şimdi ölçüleri arttırıp azaltmanız için püf noktasını veriyorum. Granül kahve, toz şeker ve su üçlüsü mutlaka aynı miktarda olacak. Sorun şu biri sıvı diğer ikisi katı. O yüzden ölçü olarak mesela çay bardağını kullanabilirsiniz. Yarısını ya da çeyreğini baz alabilirsiniz. Çok kişi için yapacaksanız 1 çay bardağını da ölçü olarak kullanabilirsiniz. Bence iki kişi için normal bir çay bardağının yarısı ideal olur. 

Dalgona Kahve Tarifi
Dalgona Kahve Tarifi

Kahve, su ve şekeri bir kaba boşaltıp ister elinizle ister çırpıcı ile karıştırmaya başlıyorsunuz. Ben mikser kullandım ve 5 dakika çırpmak yeterli oldu. Peki kıvamının tuttuğunu nasıl anlarım diyorsanız? Mikseri çıkarttığınız da böyle köpük asılı kalıyorsa işlem tamam. Çırpma işlemini elle yapıyorsanız da bir kaşıkla hazırladığınız köpüğü alıp kaşığı ters çevirin eğer düşmüyorsa kıvam tamdır. 

Dalgona Kahve Tarifi
Dalgona Kahve Tarifi

Sunum olarak önce sütü bardağa boşaltın. Ben bardağın yarısından biraz daha fazla süt ekledim. Üzerine de kaşıkla köpüğü koydum. Karıştırmazsanız köpük bu şekilde kalıyor. Biraz içtikten sonra karıştıra karıştıra içmeye devam edebilirsiniz. Size tavsiyem Buz gibi bir süt ve buz kullanmanız :) Ben hava o kadar sıcak değil diye buz kullanmadım ama yaza doğru buz ile bu lezzeti şenlendireceğim kesin. Bir de bence daha uzun ve dar bir bardak ile daha da şahane bir sunum olacaktır.

Deneyenler kimler Dalgona Kahveyi?
Bir de farklı böyle kahve tarifleriniz varsa önerilerinize açığım ;)


4 yorum:

  1. Kahveyi çok sevmeme rağmen denemedim bunu.. Nedense sevmeyecekmişim gibi geliyor. Ama buz gibi olursa sanırım sevebilirim. Biraz da şeker kafamı karıştırıyor. Ondan sanırım:) Ama şu görüntü mutlaka yap diyor :)

    YanıtlaSil
  2. Daha önce duymamıştım Dalgona kahveyi ama hazırlaması çok kolay hemen denemek istiyorum, mutlaka nefistir :)

    YanıtlaSil
  3. Kıvamını çok güzel tutturmuşsun Ebru. Uzun zamandır kahvemi şekersiz içiyorum, hoşuma gider de yine başlarım diye Dalgona'yı denemiyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Yapmayan kalmadı ama hem bu kadar uğraşamam sanırım hem de benim için Türk kahvesi hep ilk ve tektir (: Eline sağlık senin de (:

    YanıtlaSil

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13