İzleyiciler

Adsense 3

Instagram

8 Şubat 2019 Cuma

Far Bazı Nedir? Neden Kullanmalıyız?


Herkese merhaba. Bugün sizler ile benim makyaj çantamda vazgeçilmezim olan far bazı hakkında konuşmak istiyorum. Ara ara sorular alıyorum. Ben de bu soruları kafamda derleyip size far bazı hakkında biraz bilgi vermek istedim.


Far bazı ya da eyeshadow primer olarak sıklıkla duyduğumuz bu ürün acaba nedir?  Bilenler var ama bilmeyenler de var. Far bazı ya da eyeshadow primer dediğimiz şey göz makyajımıza başlamadan önce o makyajın zeminini hazırlayan temel bir ürün. Alt yapı ne kadar iyi olursa üst kısım da bize sorun çıkartmaz öyle değil mi? Bu makyaj için değil aslında her konu için böyle olduğundan çok klasik ama doğru bir örnek vermek istedim.


Göz makyajınıza başlamadan önce herhangi far bazı ya da eyeshadow primerı göz kapağınıza elinizle ya da fırça ile ( yapısına göre size kalmış ) uygularsanız ve daha sonrasında göz farınızı sürdüğünüzde göz makyajınızın otomatik olarak performansını arttırmış oluyorsunuz. Sürdüğünüz göz farı kendi rengini far bazı ile daha çok gösterirken, aynı zamanda dayanıklılığını da arttırmış oluyorsunuz. Sabah makyaj yapıp akşama kadar kalsın size sorun çıkartmasın çünkü tazeleyecek vaktiniz yok ise far bazı kesin çözüm. Akma, dağılma, solma gibi bir sorun yaşama olasılığınız Far bazı ya da eyeshadow primer sayesinde azalıyor. Renkler de bir o kadar canlı görünüyor. 

Üstteki fotoğrafta toplamda 4 renk far görünürken aslında 2 renk far kullandım. Soldan birinci far bazı olmadan mat bir turuncu iken aynı rengi hemen sağ tarafında ikinci renk olarak far bazı ile görüyoruz. Soldan üçüncü renk ise parlak bir ton, hemen sağında ise yine aynı rengin far bazı üzerine uygulanmış hali mevcut. Nasıl fark etmiş öyle değil mi?


Ben size bu yazıyı hazırlarken renkli ve yoğun kıvamlı bir far bazı kullandım. Bir çok çeşidi var. Bunu da başka yazımda sizlerle paylaşıp, kimin hangi ürünü kullanması daha doğru olur tavsiyelerimle birlikte daha ayrıntılı yazacağım. Görüşmek üzere.

4 yorum:

  1. bazın yarattığı fark müthiş ben de bazsız makyaj yapmam hiç..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. alışınca gerçekten insan baz kullanmadan makyaj yapamıyor

      Sil
  2. kesinlikle baz kullanmayı çok seviyorum ve neredeyse hiç atlamıyorum... günlük olarak Maybelline Color Tattoo Creme de NUde ya da Creme Beige kullanırken, özel günlerde MAC 24 Extended Base'i tercih ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mac in far bazını hiç denemedim. Elimdekiler bitince mutlaka bakacağım ben de ;)

      Sil

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13